Uvodna aktivnost projekta “Razvoj rukometa u vrtićima” okupila 200 mališana

Uvodna aktivnost u sklopu projekta „Razvoj rukometa u vrtićima“ koji Rukometni savez Crne Gore realizuje uz podršku Evropske rukometne federacije (EHF), realizovana je u dvorani „Verde“.

Uvodna aktivnost u sklopu projekta „Razvoj rukometa u vrtićima“ koji Rukometni savez Crne Gore realizuje uz podršku Evropske rukometne federacije (EHF), realizovana je u dvorani „Verde“.

200 mališana iz 4 vrtića – Đina Vrbića i Ljubica Popović iz Podgorice, Zagorka Ivanović iz Cetinja i Dragan Kovačević iz Nikšića, bili su u prilici da se upoznaju sa aktivnostima koje će od marta do avgusta biti realizovane u njihovim vrtićima.

Mališane su pozdravili predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda i reprezentativka Nina Bulatović.

Pripremnoj aktivnosti u sklopu projekta koji se prvi put organizuje u našoj državi, prisustvovali su i kapiten reprezentacije Mirko Radović, još tri članice nacionalnog tima Anastasija BabovićNađa Kadović i Nikolina Marković, kadetske reprezentativke koje učestvuju na Mediteranskom prvenstvu, kao i predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija koje je institucionalno podržalo „Razvoj rukometa u vrtićima“.

Nakon upoznavanja sa aktivnostima koje će se u narednom periodu organizovati u njihovim vrtićima, mališani su kao naši dragi gosti, prisustvovali i utakmici Mediteranskog prvenstva koje se održava u dvorani „Verde“.

Projekat „Razvoj rukometa u vrtićima“ se inače, realizuje uz podršku Evropske rukometne federacije (EHF), nakon što je u septembru prošle godine na kongresu u Bazelu potpisan ugovor sa „evropskom kućom rukometa“.

Djeca uzrasta od tri do šest godina će biti u prilici da se od eminentnih trenera, sadašnjih i bivših reprezentativaca, kroz navedeni projekat, upoznaju sa rukometom, nauče prve rukometne korake i već od najmlađih dana razvijaju ljubav prema sportu koji je jedan od najuspješnijih u našoj državi.

Nakon prve godine projekta koji će biti realizovan u tri grada, Savez i EHF trebalo bi da definišu okvir saradnje i za sljedeće dvije godine, kada bi projekat trebalo da bude sproveden u još šest rukometnih centara naše države.

error: Sadržaj je u vlasništvu Rukometnog saveza Crne Gore