O nama

Master plan EHF i RSCG

Projekat "Razvoj rukometa u vrtićima"

Evropska rukometna federacija (EHF) na Kongresu u Bazelu, koji je održan polovinom septembra 2023. godine, odobrila je projekat “Razvoj rukometa u vrtićima”, za koji je Rukometni savez Crne Gore aplicirao u okviru programa Master plana.

Evropska rukometna federacija, osnovana 17. novembra 1991. godine, predstavlja centralnu rukometnu organizaciju u Evropi i broji 50 članica i dva pridružena saveza. Sa sjedištem u Beču, Austrija, odgovornosti EHF-a obuhvataju organizaciju i vođenje najprestižnijih i takmičarskih rukometnih događaja na svjetskom nivou, uključujući EHF Ligu šampiona i EHF EURO.

Rukometni savez Crne Gore osnovan je 26. januara 1958. godine pod okriljem Rukometnog saveza Jugoslavije. Nakon što je naša država 21. maja 2006. godine obnovila nezavisnost, Rukometni savez Crne Gore je nacionalna sportska federacija, pod čijim okriljem se organizuju nacionalna takmičenja, a reprezentativne selekcije nastupaju na međunarodnoj sceni. Punopravni član Evropske rukometne federacije (EHF), Rukometni savez Crne Gore postao je 10. jula 2006. na sjednici Izvršnog komiteta EHF-a u Pragu. Od 27. aprila 2007, RSCG je punopravni član Svjetske rukometne federacije (IHF) nakon odluke koja je donešena u Madridu.

Zajedno stvaramo buduće šampione!

Misija RSCG

Misija Rukometnog saveza Crne Gore je promovisanje rukometa kao sporta dostupnog svim generacijama, podsticanje razvoja motoričkih vještina i sportskog duha među najmlađima, kao i postavljanje osnova za buduće sportske uspjehe.

Vizija RSCG

Naša vizija je stvaranje generacija mladih sportista koji će sa ponosom predstavljati Crnu Goru na međunarodnoj rukometnoj sceni. Kroz obrazovanje, podršku i stručno vođenje, želimo ostvariti dugoročni uticaj na razvoj djece i postaviti osnove za uspješnu budućnost crnogorskog rukometa.

error: Sadržaj je u vlasništvu Rukometnog saveza Crne Gore