Održan prvi čas u vrtiću “Ljubica Popović” u Podgorici

Nastavljena realizacija projekta „Razvoj rukometa u vrtićima“ koji Rukometni savez Crne Gore realizuje uz podršku Evropske rukometne federacije (EHF).

Prvi čas u okviru projekta „Razvoj rukometa u vrtićima“ koji Rukometni savez Crne Gore realizuje uz podršku Evropske rukometne federacije (EHF), održan je i u vrtiću „Ljubica Popović“ u Podgorici.

50 mališana iz jedinice „Lane“ u Tološima, prisustvovalo je prvom času u okviru projekta koji je izazvao sjajne reakcije djece i cjelokupne javnosti.

Prvi čas sa mališanima u tom vrtiću odradili su treneri Bobana KrstovićZorica Đurović i Bojan Deletić.

Času su prisustvovali i reprezentativci Vojislav Vukić i Milorad Bakić, koji su sa „lavovima“ na okupu u okviru EHF sedmice.

Rukometni savez Crne Gore je i vrtiću „Ljubica Popović“, kao što je slučaj i sa vrtićem „Đina Vrbica“, u kojem je juče održan prvi čas, donirao vrijednu opremu koja će koristiti djeci u narednom periodu.

Osim dva vrtića u Podgorici, u projekat će biti uključeni i mališani iz vrtića Zagorka Ivanović iz Cetinja i Dragan Kovačević iz Nikšića.

Projekat „Razvoj rukometa u vrtićima“ se inače, realizuje uz podršku EHF-a, nakon što je u septembru prošle godine na kongresu u Bazelu potpisan ugovor sa „evropskom kućom rukometa“.

Djeca uzrasta od tri do šest godina će biti u prilici da se od eminentnih trenera, sadašnjih i bivših reprezentativaca, kroz navedeni projekat, upoznaju sa rukometom, nauče prve rukometne korake i već od najmlađih dana razvijaju ljubav prema sportu koji je jedan od najuspješnijih u našoj državi.

error: Sadržaj je u vlasništvu Rukometnog saveza Crne Gore